28 Aralık 2016 Çarşamba

"ÜÇLÜ ÇETE", (Aç tavuk kendini buğday ambarında görür.. Misali ham hayaller cenahı !.) Lâkin, Aydın Menderes, Korkut Özal ve güruhlarının "bu sevda uğruna" giriştikleri DP'ye karşı menfur tuzak ve ihanetleri asla unutulmadı/unutulmayacak da!

BAŞKAN BELLİ, YA YARDIMCILARI: TANSU ÇİLLER,BAYKAL VE BAHÇELİMİ?Tarih27 Aralık 2016, 17:11Editör: Editör SOKAĞIN SESİ

BAŞKAN BELLİ, YA YARDIMCILARI: TANSU ÇİLLER,BAYKAL VE BAHÇELİMİ?

BAŞKAN BELLİ: YA ÜÇ (3)YARDIMCI KİMLER
Başkanlık için 330 sayısı mecliste bulunacak gibi görülüyor.
Referandumda evet çıkar ise ;
Başkan büyük ihtimalle kesin Cumhur Başkanı ERDOĞAN Diyebiliriz. 
Başkan yardımcıları kimler olur diyerek bir çok isim gündeme gelebilir.Ancak şimdi den üç isim bir adım önde görülüyor. Tabiiki en son sözü o isimler söylerler ve karar verirler.
Bizde onların affına sığınarak belki olur diyerek siyasetin papatya falına bakalım Olurmu olmaz mı diyerek.
BAŞKANLIK SİSTEMİNDE (3) tane Başkan yardımcısı olacak. Başkanın Partisi ile Bağları olacak fakat Başkan yardımcıların ve bakanların partileri ile bağlantısı olmayacak milletvekili ise milletvekilliğinden istifa edecekler.
AKP nin SEÇİM TUZAĞI
Başkan yardımcılarından BİRİNCİ İsim olarak Devlet BAHÇELİ ismi dolaşıyor.BAHÇELİ MHP den istifa edecek bağlantısını koparacak.AKP li gibi çalışacak hal böyle olunca MHP den AKP ye giden oylar AKP de sağlamlaşacak. AKP den MHP ye oyların gitmesi önlenmiş dahası MHP den AKP ye oyların geleceği yönünde bir sistem
İKİNCİ isim olarak Deniz BAYKAL'ın ismi servis edilmiş gibi açıktan açığa net vurgulanmasada
Deniz BAYKAL' ın da Başkan yardımcısı olması durumun da CHP den de AKP ye bir miktar oyların gideceği hesaplanmakta.
ÜÇÜNCÜ İsim olarak Tansu ÇİLLER ' in olması ihtimali yüksek olarak görülüyor. ÇİLLER Başkan yardımcısı olması demek AKP içindeki Demokrat seçmenin Demokrat Parti sine gitmesinin önü kesilmiş olacak. AKP Seçmeni olarak oylar sağlamlaşmış olacak Ayrıca 2011 yılın da CHP ye giden İKİ Milyon Demokrat Parti oyların bir bölümü de AKP ye gideceği yönünde hesapları yapılmakta olarak görülüyor.
AKP nin çok yıprandığın dan olası bir seçim mağlubiyetin den sonra başı çok ağrıyacağı olasılığın dan dolayı.
Tansu ÇİLLER ' in Demokrat Parti başın da seçimlere girip Seçimler sonrası AKP ile Demokrat Parti birleşimi ile AKP kendini fes edip DEMOKRAT PARTİ İsmi ile siyasete devam ederek AKP ile ilgili tüm dosyaları kapatmış olacaklar.
Kaç yıldır Gültekin UYSAL ' ın Demokratlar dan aldığı eleştirileri hak etmiş olacakmı.
Tabiki bunlar yarın olacak diye bir şey yok siyasettin rüzgarı şimdilik bu yönde esiyor.
yarın bir başka eser Başkanlık modeli olmaz.
Bahçeli.Baykal ve Çiller için henüz Başkan yardımcısı olacak diye bir şey yok bunlar dan Bahçeli ' nin isminin medya da çok geçmesi medya nın Baykal için acabaları tahminleri arasın da Sağ da seçmeni etkiliyecek etkili isim
Çiller görülüyor. Bu da benim tahminim. Nedenlere bakılırsa.
Hulki ODABAŞIOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder