11 Temmuz 2015 Cumartesi

NE OLACAK ŞİMDİ?... NACİ AKIN

NE OLACAK ŞİMDİ?
NACİ AKIN
Levent Kırca’nın Siyah-Beyaz televizyondan, renkli televizyonlara, özel kanallara geçtiğimiz günlerde “N’olcak Şimdi” adlı bir parodi dizisi vardı. Güncel olayları kendi mizah üslubuyla hicveder “n’olcak şimdi” sorusuyla da cevap arardı. Aynı isimle Kırca’nın Şener Şen, Adile Naşit, Perran Kutman ve Nevra Serezli ile çevirdiği bir de film vardı. Bu isimler Türk sahne ve sinemasının unutamadığı yıldızlar oldular. Keşke Kırca da hep öyle kalsaydı, hem eğlendirip hem, güldürse ve düşündürseydi. Sanatçı kimliğini takdir ederim, ama son zamanlardaki abuk subuk beyanları ve başarısız siyasi deneyimiyle halkın gözünden düştüğünü de söylemeden geçemeyeceğim. Konumuz tabi ki Kırca’nın sanatı, mizah üslubu değil, onun “n’olcak şimdi” sorusuyla daha ciddi konulara cevap aramak amacımız.
*****
        Ya merkez sağda, neler oluyor?
Demokratlar Kulübü başkanı Sayın Ali Naili Erdem bir çağrı yaptı, “demokratlar birleşiniz” dedi. Cuma günü kendisini aradım, Çeşme’de istirahate çekilmiş, “ben çağrımı yaptım bundan sonra görev sizindir, ben yol göstermeye hazırım” dedi.
Eski bakanlarımızdan merhum Barlas Küntay’ın oğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik ve Politika okulu başkanı Burak Küntay’ın önderliğindeki genç kuşak idealist demokratların oluşturduğu “Merkez Sağ Hareket” de canlanma emareleri var.
Ahmet Özal hiçbir beklentim yok, nefer olarak hizmete hazırım diyerek harekete geçti.
Adalet Partisi Gençlik Kolları tıpkı 83’de olduğu gibi dirsek temasını sıklaştırdı.
Eski Tüfekler, İsmet Sezgin, Necmettin Cevheri, Esat Kıratlıoğlu, Nevzat Ercan da tüm bu hareketlere ağabeylik yapmaya hazır olduklarını beyan ediyorlar.
Bu sabah liberal aydınların kurduğu “Özgürlük Araştırma Merkezi-Derneği” nden bir dostum aradı. Seçim sonuçlarının analizine ilişkin bir araştırma yaptırmışlar, AKP-MHP ve hatta CHP ve HDP seçmenlerinin arasına sıkışmış büyük oranda merkez sağ seçmen tespit etmişler. Günaydın! Bunu anlamak için akademisyen olmaya gerek yok, koca bir seçim sürecinde aldığım yüzlerce telefon zaten bunu söylüyordu. Bugün de telefonlar susmuş değil.
Vatandaş, "hadi artık" diyor!..
Ne olacak şimdi derseniz önümüzdeki günler çok şeye gebedir.
Merkez sağda beklentilere cevap verecek güçlü bir kadro ve lider ortaya çıkarsa erken ya da geç bu parlamentonun aritmetiği baştan aşağı değişir, bazılarının da meclis dışında kalması işten bile değildir. Bekleyeceğiz, göreceğiz. Mutlu yarınlar Türkiye’m.    
           (Naci AKIN, MANİSA OLAY, 09 Temmuz 2015)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder