18 Eylül 2014 Perşembe

17 Eylül 2014; Demokrasi Şehitleri Anıldı!...

Demokrasi Şehitleri Anıldı!..
Günün Demokrat Parti'si; Tarihi ve kadim Demokrat Parti’nin Kurucusu, Demokrasi Şehitleri Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan için; (kanun, hukuk ve ahlâk dışı olarak, haince, alçakça ve hunharca) idam edilişlerinin 53. yılında anıt mezarda dua etti!..
(DP Basın Merkezi- 17 Eylül 2014) Demokrasi Şehitleri anıldı.. Demokrat Parti, Demokrat Parti’nin Kurucusu, Şehit Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan için idam edilişlerinin 53. yılında anıt mezarda dua etti
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski Bakan ve Milletvekilleri ile Demokratların katıldığı anma töreninde anıt mezara çelenk koydu. Uysal daha sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Bir vicdani mesuliyeti yerine getiren Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel sekreteri, huzurunda bulunduğumuz başta büyük Menderes ve onun kader arkadaşı olduğu kadar kıymetli bakanları, eşi, evladı. Onların huzurunda buradaki bütün vatandaşlarımızı saygıyla sevgiyle kucaklıyorum. Ağıtların, şiirlerin yarım kaldığı bir günün yıldönümünde bir büyük mesuliyeti hep beraber ifa ediyoruz. İşte bugün sadece bu ızdırapları değil, Menderes’in şahsında bu milletin yaşadığı, kendi özelinde ailelerin ve efradının yaşadığı bu ızdırapların bizlere yol göstericisi olması ümidiyle bu yıl dönümünde hep beraberiz.”
Konuşmadan sonra  anıt mezarda bulunan CHP’lilerle birlikte toplu fotoğraf çektirildi. Ardından Aydın ve annesi Berrin Menderes ile 8 Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mezarları ziyaret edildi ve dua edildi..
Daha sonra İstanbul İl Başkanlığının, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın vefatlarının 53. yılı dolayısıyla düzenlediği "1950-1960 arası Türkiye ve bugünkü Türkiye demokrasisi" başlıklı konferans yapıldı..
Akgün Otel'deki konferansın açılışında konuşan Genel Başkanı Gültekin Uysal, konferans öncesi merhum Başbakan Menderes ve arkadaşları için Anıt Mezar'da anma programı yapıldığını hatırlattı ve şöyle devam etti:
"Bugün yeni nesil demokrasi anlayışıyla geçmişin kılavuzluğunda, bu büyük ülkenin coğrafyasında bize misyon olarak yüklenen büyük vazifeyi ifa etme mecburiyetimiz vardır. Bugün ülkenin bir yarısı, kendisinin temsil edilmediğini düşünmektedir. Bugün işletilen hukuk sistemleri, 'herkes eşittir ama birileri daha fazla eşittir' mantığı içerisinde iktidarda olanlar için imtiyazlı bir unsur haline dönüştürülmüştür"     
Uysal, bugün devlet ve siyaset zemininde bir krizle karşı karşıya olunduğunu savunarak, "Menderes ismiyle beraber ne kadar abide şahsiyet varsa, onları suiistimal etme ve yağmalama gayreti içinde olanlara karşı biz bugün Anıt Mezar'da ve bu salonda tarihe şahitlik ediyoruz" diye konuştu.
Konferansta, DP Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi, Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Rıfat Melih Aktaş, 1950-1960 Türkiyesi ile bugünkü Türkiye'nin iç ve dış siyasetine ilişkin sunum yaptı. 
DP GİK Üyesi, Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ahmet Kasım Han da geçmişten günümüze DP ve Türkiye'nin uluslararası ilişkilerinin tarihsel sürecini mukayeseli olarak ele aldı. Han, DP'nin ve bugünkü Türkiye'nin dış politikasını karşılaştırmalı şekilde anlattı. 
Konferansa, eski bakanlardan Muhammet Kelleci, İsmet Sezgin ve Necmettin Cevheri ile Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Sayın ile demokratlar katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder