18 Mayıs 2016 Çarşamba

14 Mayıs "DEMOKRASİ BAYRAMI" Cumhuriyet tarihinin en büyük halk hareketi ve "BEYAZ İHTİLÂL"in, 66. sene-i devriyesinde, güncel DP'den üzücü manzaralar!...

Tarihi ve kadim DEMOKRAT PARTİ yönünden çok büyük bir önem ve değeri haiz; Türkiye Cumhuriyetinin en büyük HALK HAREKETİ; Diğer bir deyişle BEYAZ İHTİLÂL'in 66. yıl dönümünde: "mevcut ve mer-i bileşke, büyük sentez" mesabesindeki Güncel Demokrat Parti Genel Merkezinde cereyan eden olaylar "ÖZETLE" ve kısaca şöylece yaşandı: (Olduğu gibi veriyor ve yorumsuz olarak naklediyorum)
1. 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat: 12'de başlayacağı ilân edilen toplantı; Tarihi ve kadim Demokrat Parti geleneği ve geleceğe özenle taşınması gereken ilkeleri uyarında "tam dakikasında başlatılması gerekirken", Genel Başkan Gültekin UYSAL'ın Genel Merkez binasında ve makamında olmasına rağmen etkinlik, tam 30 dakika süre ile geç açıldı.
2. Demokratlar Kulübü Başkanı Enver TURGUT; Günün anlamı, önemi, saat 14.00'de başlayacağı ilân edilen İl Başkanları Toplantısı, Sayın Genel Başkan'ın "olası kısa, öz ve özne, Halk Hareketi ve Demokrasi Bayramı odaklı tebrik hitabı", Doç Dr. Mehmet ÖZDEMİR'in sunuşları ve toplantı bitiminde Genel Merkez binasında yapılması duyurulan "Demokratlar Kulübü Toplantısı" ile adet olduğu üzere: "Katılanlara söz verilmesi ve Demokrasi Bayramının davetlilere söz hakkı verilerek gerçek bir şölen havası içinde tamamlanması" için konuşmasını hürmeten kısa tuttu.
3. Enver TURGUT'dan sonra kürsüye gelen Sayın Genel Başkan "14 Mayıs, Demokrasi, Adalet, Hakkaniyet, Eşitlik, Hukuk ve günümüzde bu kavramların nasıl katledildiğine, Demokrat Parti istismarının hangi boyutlara vardığının, haksızlık ve yolsuzluk kalkışmalarının durum ve derecesini" anlatması beklenen uzun konuşmasında; Daha ziyade güncele ve hamasete dayalı; Tarihi ve Kadim, yani hakiki ve gerçek Demokrat Parti (DP) ambleminin "Yeter!.. Söz Milletindir. Anlamına gelen baş parmağı açık sağ elin iç görüntüsü" olduğu halde:, Konuşmasında "Mevcut Parti ambleminin, Peygamberi Miraca çıkaran at" olduğunu tarif, tahrif ve tavsif edecek, alenen ve 14 Mayıs günü söyleyecek kadar, Demokrat Partilileri fevkalâde üzen, rencide eden ve derinden yaralayan, vakti zamanında en fanatik Demirel'cilerin bile kullanmaya cür'et edemedikleri çok çılgın, aykırı ve din istismarı ihsaslı çok garip bir ifadeyi dile getirdi.
4. Doç Dr. Mehmet ÖZDEMİR'in konuşması, hacim, kapsam, amaç, manâ ve muhteva olarak; Günün anlam, önem ve değeriyle örtüşen yegâne sunuş idi. Bir de, arada bir "Demokrat Parti-Sİ" demese, daha çok takdir ve teveccühe mazhar olacaktı. Lâkin bu çok değerli sunuş yapılırken dışarıda çay ve pasta ikramı başlatıldı ve salonun en az üçte ikisi toplantıyı terk etti.
5. Çok büyük bir arzuyla beklenmesine ve tarihi gelenek olmasına rağmen, Doç. Dr. Mehmet ÖZDEMİR'in sunuşundan sonra kimseye söz verilmedi. Böylece partili, partinin bayramına katılmadı ve lisanen dahi 14 Mayıs'a fikren katılamadı, her hangi bir katkıda bulunamadı. Bu ne büyük bir ayıp, ihmal, unutkanlık veya saygısızlıktır!..
6. Çağrılı toplantı bittikten sonra, Sayın Genel Sekreterin makamında "çağrılı ve programlı" Demokratlar Kulübü Toplantısı; Zemin katta "Taban Hareketi" namıyla gelen partililerin gürültülü kavgası ve aynı zamanda üst katlarda İl Başkanları toplantısı başladı.
DEMOKRASİ BAYRAMINI GÖLGELEYEN "VAHİM VE MENFUR" SALDIRI
7. Bu sırada, kırk yıl düşünülse kimsenin aklına, hayaline gelemeyecek, çok müessif ve bütün unsurlarıyla suç teşkil eden, keza ertesi gün en çok konuşulup, twitter ve facebook sayfalarında yankılanan; Açıkçası "bir büyük ayıp olarak güne damgasını vuran" bir saldırı ve darp olayı yaşandı. Sonradan genel başkan yardımcısı görevi ile kaim olduğunu hayretle öğrendiğimiz "Nihat Onbaşıoğlu" adlı bir şahıs, Demokratlar Kulübü Resmi ve Çağrılı, Gündemli Toplantısının ifa ve icra edildiği: Genel Sekreterlik Makamına, yanında üç-beş kişi bulunduğu halde "izinsiz ve destursuz, tam bir saldırı vaziyetinde" daldı. Hazirun'un gözü önünde makama girerek; Oturumun saygın davetlisi; En kıdemli dava ve misyon mensuplarından, 70'li yılların Gençlik Önderlerinden AP Gençlik Kolları Genel Başkanı saygıdeğer NACI AKIN'a darp, alenen saldırı ve sinkaf girişiminde bulundu.
8. İşte, 14 Mayıs 2016; Cumhuriyetin en büyük halk hareketi ve en muhteşem Demokrasi Zaferi'nin güncel Demokrat Parti çatısı altındaki "üzücü ve düşündürücü, yürek burkan, vicdanları sızlatan" acı görüntüsü. Bizden yorum yok. Çok üzgünüz. Buyursun sevgili ve değerli, en hakiki "Demokrat Partililer" yorumlasın.              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder