9 Mart 2016 Çarşamba

Milat gazetesinde yer alan habere partimiz tarafından yayınlanan tekzip metnidir.


Milat gazetesinde Enes Babacan imzalı habere partimiz tarafından yayınlanan tekzip metnidir.
9 Mart 2016 Çarşamba
 T  E  K  Z  İ  P
Bugün, Milat Gazetesi’nde Enes Babacan imzalı “Boydak Holding’ten DP’ye 12 milyonluk ‘kıyak’!” başlığı ile verilen metinde partimizin, yakın zamanda 12 milyon liralık mobilya alımı yaptığı, yapılan alımın bedelinin, Boydak Holding tarafından karşılandığı gibi tevil götürmez bir zırvalık iddia ediliyor diyerek yayın yapılmıştır.

Hem partimizi hem de Boydak Holding’i hedef alan bu iftira metninde, partimizin Gülen Cemaati ile ilişkisi olduğu ve bu bedelin, Boydak Holding tarafından, partimiz kanalı ile cemaate “himmet” olarak ödenmiş olabileceği ima edilmiş, külli iftira içeren metin daha da çirkin bir hal almıştır.

Partimiz, Anavatan Partisi ile birleşmesinden sonra, 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ın yaptırdığı Konya yolu üzerinde bulunan, Balgat, Dr. Sadık Ahmet Caddesi’ndeki binada, genel merkez faaliyetlerini yürütmeye başlamıştır. Burada kullanılan mobilyalar parti birleşiminde hali hazırda var olan mobilyalardır.

Genel Başkanımız Sayın Gültekin Uysal Mayıs 2012 tarihinde genel başkan seçilmiştir. Bu tarihten önce veya sonra partimize bahsi geçen bedellerin karşılığı olacak bir mobilya alımı gerçekleşmemiştir.

İftira metninde Sayın Genel Başkanımız Gültekin Uysal’ın “anayasa değişikliğine ihtiyaç yoktur” dediği iddiasında bulunulmuştur. Partimiz, metinde de hatırlatıldığı gibi darağacına bir başvekil uğurlamış, dahası 1960 ertesinde de darbe ve muhtıralardan en ciddi şekilde yara almıştır. Anlayışımız gereği “sivil anayasa” vurgusu başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere parti mercilerinin tüm açıklamalarında var olan bir inançtır. Ve fakat iktidarın Türkiye'nin önceliklerinden daha ziyade “kuvvetler uyumu” denilerek bir kişinin ihtiyaçları üzerinden giriştiği yeni anayasa yapma teşebbüsü, demokrasi ve adalet inancımız gereği karşı çıkmaktan gurur duyacağımız bir ilkedir.

Partimizin mevzu bahis yapılan grup ve holding ile ilişkisi hukuksuzluk ve mağduriyetlere karşı çıkmaktan öteye geçmemektedir. Bugüne kadar, Sayın Cumhurbaşkanı’nın ve ailesinin, birçok siyasinin karşılaştığı haksızlıklarda da benzer tavır gösterilmiştir. Bu açıdan düşünüldüğünde Sayın Cumhurbaşkanı ile de bir ilişkimiz söz konusudur.

Demokrat Parti, 70 yıldır hürriyeti, adaleti ve demokrasiyi, insan hakları ve onurunu nazara almıştır. Dolayısıyla partimizin yegâne ilişkisi bu yüce değerlerledir.

Demokrat Parti inandığı değerler uğruna 1946’dan bu yana korkmadan ve yılmadan mücadele eden kadroları barındırmaktadır. Hürriyet, adalet ve demokrasi inancımız gereği, yalnız ülkemiz içinde değil, dünyanın herhangi bir noktasında zulme maruz kalan herkesin, her kişi ve kuruluşun yanında olmayı etik değerlerimiz için elzem görmekteyiz. Yalnız bugün değil dün olduğu gibi yarın da, milli menfaatlerin önüne kendi menfaatlerini gören anlayışa karşı, bu anlayışın zulmüne karşı yaşamaya, konuşmaya, var olmaya devam edeceğiz.

Haber diyemeyeceğimiz bu metin, yeni bir cephe açmak, muhalif olan her sesi susturmak, karalama kampanyasını büyütmek için “deli saçması” iddialardan mürekkep bir metindir. Bugüne kadar hayır duası almış Demokrat Parti ailesini, 70 yıldır onuru ile her türlü baskıya karşı ayakta kalmayı başarmış bir siyasi geleneği hedef alan bu iftirayı yayınlayanları kınıyor, iddialarının ispatı için kendilerine hodri meydan diyoruz.

“ispat edemezlerse” demeye gerek dahi duymadan müfteri olduklarını beyan ediyoruz. 08.03.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder