17 Aralık 2014 Çarşamba

NİSYAN (unutmakla) İLE MALULDÜR HAFIZA-İ BEŞER

Birleşmede Sahte İmza İddiası
Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Yaşar Aydın, DYP ile ANAVATAN'ın DP çatısı altında birleşmesinin ''hukuken mümkün olmadığını'' iddia etti.
Aydın, düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde millet iradesinin hiçe sayıldığını ve TBMM'ye baskı uygulandığını savunarak, ''dayatmalara taraf olmuş partilerin Demokrat Parti tabelası arkasına saklanmaları Adnan Menderes ve arkadaşlarının kemiklerini sızlatmıştır'' dedi.
Demokrat Parti'nin 2005 yılında aldığı ANAVATAN'a katılım kararının yasalara aykırı olduğunu öne süren Aydın, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve cumhuriyet savcılığına daha önce bu konuyla ilgili başvuruda bulunduklarını ve hukuki sürecin devam ettiğini söyledi.
Konunun açıklığa kavuşması için YSK'yı bir an önce harekete geçmeye çağıran Aydın, 8 Mayıs 2005 tarihinde yapılan kongre toplantısına ilişkin tutanakta ''sahte imzalar bulunduğunu'' iddia etti. Kongreye 400 delegeden 97'sinin katıldığını anlatan Aydın, ortaya çıkan durumda DP'nin ANAVATAN'a katılımının da hukuken geçersiz sayılacağını ileri sürdü. ''DYP ve ANAVATAN'ın DP çatısı altında birleşmesi hukuken mümkün değildir'' diye konuşan Aydın, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ya da ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun, üye olmadıkları için DP'ye genel başkan olamayacaklarını da savundu.
''Biz hiçbir siyasal partiye uzak ya da yakın değiliz. Biz idam sehpasında kalan bir davanın devamını savunuyoruz'' diyen Aydın, ANAVATAN Genel Başkanı Mumcu'nun 'Bu kadroya devlet emanet edilemez' sözlerini ''3 sene Bakanlık yaptın sen de o kadronun içinde, yeni mi anladın?'' diyerek eleştirdi.
Aydın, DP'nin ambleminin değiştirilmesine ilişkin girişimleri de ''Etik değil, demokrat ruhuna aykırı'' olarak niteledi. (07 May 2007 14:19 Samanyolu Haber)
***
ANAP-DYP birleşmesine karşı Yargıtay'a sürpriz itiraz...
Demokrat Parti'nin hali hazırda genel başkanı olduğunu iddia eden Yaşar Aydın, DP'nin Anavatan Partisi ile birleşme kararı aldığı 8 Mayıs 2005'te gerçekleşen kongrenin iptali için Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe verdi.
Demokrat Parti'nin genel başkanı olduğunu iddia eden Yaşar Aydın; Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı başvuruda DP'nin, Anavatan Partisi ile birleşme kararı aldığı 8 Mayıs 2005'te yapılan kongrenin iptali ve genel kurulun yenilenmesi talebinde bulundu.
Aydın, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada; söz konusu kongrede divan tutunağındaki imzalarda sahtecilik yapıldığını, gerekli duyurunun delegelere yapılmadığını ileri sürdü. "DP'nin tüzüğünün 25. maddesinde bir parti başka bir siyasal partiye kabul edilerken; salt çoğunluğun bir fazlası olması lazım. 292 delegemiz olmasına rağmen, burada buna uyulmamış, 87 kabul oyla birleşme kararı alınmıştır." diyen Aydın, söz konusu kongrenin şaibeli olduğunu savundu.
Aydın, "Neden iki yıl beklediniz?" şeklindeki soruyu, "Biz gerekli itirazımızı yaptık." diye yanıtlarken; DYP ve ANAVATAN liderleri ile yaptığı görüşmelerde, böyle bir birleşmenin olamayacağı konusunda uyarıda bulunduklarını söyledi.
Demokrat Parti'nin halihazırdaki genel başkanının kendisi olduğunu kaydeden Aydın, "Savcılık, birleşmeyi iptal ettiği zaman kongre sürecini başlatacağız. Bizim lehimize karar çıkacağından yüzde 100 eminim." dedi.
Aydın, DP'nin isim hakkı için başvuran Cemal Şen ile ilgili bir soru üzerine de; Şen'in kendi ekibi ile; DP'ye geldiğini daha sonra Disiplin Kurulu'na verildiğini ve partiden ayrıldığını söyledi. "Şen'in Demokrat Parti ile şu anda siyasi ve hukuki bir bağı yok." diyen Aydın, halihazırda bir parti varken, aynı isimle ikinci bir partinin kurulamayacağını aktardı. Şen'in Anayasal hakkını kullanarak dilekçe verdiğini söyleyen Aydın, aynı isimle ikinci bir partinin kurulamayacağını savundu. (17 Mayıs 2007 16:20 CHA, AA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder