11 Ocak 2013 Cuma

Genel Başkan Gültekin Uysal, 1946 yılında kurulan Demokrat Parti’nin 67. Yıldönümü Nedeniyle Bir Mesaj Yayınladı.


AKTIF . YAYINLANMA GÜLTEKIN UYSAL'IN KONUŞMALARI
"Bu hareketin tek ve gerçek temsilcisiyiz. 
Doğru adres de biziz.”
 “Bugünkü İktidar partisi, Adnan Menderes-Turgut Özal çizgisine sahip çıkıyor. Ama öbür taraftan da kendisini Milli Görüş’çü olarak tanımlıyor.”
“Demokrat Parti hareketini sahiplenme girişimi, tamamen meşruiyetini genişletme çabasıdır. Biz ötekisi olmayan bir siyasal çizgiyiz. Bu hareketin tek ve gerçek temsilcisiyiz. Dolayısıyla doğru adres de biziz.”
“Türkiye'de demokrasinin tüm kurallarıyla yerleşmesi sadece sözle olmaz, ruhen de demokrat olmanız gerekir.”
(DP Basın Merkezi – 7 Ocak 2013) Genel Başkan Gültekin Uysal, 7 Ocak 1946 yılında kurulan Demokrat Parti’nin 67. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
" Türk Milleti’nin zihnindeki varlığı asla sona ermez."
“Türk siyasetinin köklü çınarlarından biri olan ve Adnan Menderes, Celal Bayar, Fuat Köprülü, Refik Koraltan tarafından kurulan ve “Yeter Söz Milletindir” diyerek iktidara gelen Demokrat Parti'nin fikriyatı, ilk günkü gibi yerli yerinde duruyor. Bu çizginin Türk Milletinin aklında, kalbinde ve zihnindeki varlığı asla sona ermez. 
DP'nin misyonunun hala devam ettiğinin temel göstergesi; partimize karşı geçmişte çok sert mücadeleler vermiş farklı siyasi görüşteki kişilerin bugün, Menderes'in temsil ettiği değerlere sahip çıkma ihtiyacı duymasıdır. 67 yıllık bir siyasi hareketin 2013 Türkiye’sinde hemen hemen tüm partiler tarafından referans alınması, DP'nin millet nezdinde varlığını canlı bir şekilde sürdürdüğünü gösterir. 
"Menderes geleneğinin temsilcisiyiz"
Bugünkü İktidar partisi, Adnan Menderes-Turgut Özal çizgisine sahip çıkıyor. Ama öbür taraftan da kendisini Milli Görüş’çü olarak tanımlıyor. Demokrat Parti hareketini sahiplenme girişimi, tamamen meşruiyetini genişletme çabasıdır. Biz ötekisi olmayan bir siyasal çizgiyiz. Bu hareketin tek ve gerçek temsilcisiyiz. Dolayısıyla doğru adres de biziz. 
Türkiye'de demokrasinin tüm kurallarıyla yerleşmesi sadece sözle olmaz, ruhen de demokrat olmanız gerekir. Bizim hareketimiz millet ve devlet kavramlarını yerli yerine koyarak, çarpıştırmadan bir noktada konsolide edebilme hareketidir. Milletimiz eninde sonunda gerçeği görecek ve kararını verecektir.
 “Türkiye’de değişimi biz başlattık”
Biz Türkiye'de değişimi başlatan ve başaran bir çizgiyiz. Demokrat Parti yeniden sıçrama yapacak bir potansiyele sahip bir parti. İnsanlar gibi kurumların da zafiyet içine düştüğü dönemler olabilir. Eğer köklü bir geleneğiniz varsa, sahip oldunuz değerler ve sorumluluklarla beraber bu cenderenin içinden çıkabilirsiniz. 
"Kapımız herkese açık"
Demokrat Parti, tüm olumsuzluklara rağmen ülkenin her yerinden oy alan ve belediye başkanlığı kazanan bir partidir. Bu durumun 2014'te de süreceğine inanıyoruz. Yerel seçimin en büyük sürprizlerinden biri DP olacaktır. Kapımız herkese açık, bütün siyasi görüşlerdeki vatandaşlarımızdan partimize oy geleceğine inanıyoruz. Demokrat Parti'yi hak ettiği yere taşımak ve milleti hizmet dışında şahsi hiçbir beklentimiz olmadan siyaset yapıyoruz.”
Milletiyle didişen bir rejimin adı cumhuriyet olmaz diyerek yeter söz milletindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder